Infraestructures de carrer connectat

emre-karatas-194353-unsplash
Analitzant l’estat de l’art actual de les Ciutats Intel·ligents s’observa una notable fragmentació de les solucions existents pel que fa a infraestructura, ja que la majoria de proveïdors de serveis acaben desplegant nous equips i recursos (sensors, xarxa, gestió i emmagatzematge de dades) de manera aïllada i independent de la resta.
Sumat a això, les futures infraestructures plantegen altres reptes. Per una banda, incorporar una gran quantitat de noves antenes i equips de xarxa 5G per proporcionar comunicacons d’alta velocitat i ultra fiables. Per altra banda, analitzar com el model d’infraestructura dóna cabuda als requeriments de mobilitat i latència de nous casos d’ús de IoT relacionats amb els vehicles connectats, cotxes autònoms i dons.

El projecte té l’objectiu de contribuir a la definició, implementació i desenvolupament de les infraestructures de carrer a la ciutat intel·ligent del futur. Per tal de dissenyar una arquitectura global que pugui donar resposta a totes les necessitats de connectivitat i serveis d’un entorn urbà, l’originalitat del projecte se centrarà en tres elements tecnològics:

  • Una infraestructura ICT integrada, multitecnologia i flexible, que suporti el desplegament dinàmic de diferents serveis de ciutat intel·ligent de manera àgil i eficient.
  • Les tecnologies IoT de baix consum, que són la base per connectar els milions de dispositius sensors que es desplegaran a les ciutats, i generaran les dades que permetran extreure decisions intel·ligents.
  • Les comunicacions vehiculars, que són imprescindibles per tal d’integrar en la ciutat del futur un element tan disruptiu com és el futur cotxe autònom i connectat.

Aquest projecte recull tots els reptes tècnics de l’agrupació:

Interoprabilitat

Consum energètic

Seguretat i resiliència

Cobertura i servei de xarxes

Models de negoci i aplicacions

Creixement, mobilitat i densitat dels dispositius

CONTACTE

InfoFEMIoT@i2cat.net