El consorci

FEM-IoT vol generar un model de coordinació entre les parts amb la voluntat de compartir, col·laborar i establir estratègies comunes en la recerca i la transferència de resultats. L’objectiu de l’agrupació és sumar capacitats per adaptar-se millor a les demandes d’aquest mercat tecnològic, evitar la fragmentació de solucions i garantir-ne la interoperabilitat.

El projecte està liderat per l’i2CAT i compta amb la participació del BSC, CTTC, la UPC, la UPF, la UOC, la URV, el CVC, EURECAT, Leitat, IREC i CIMNE.

Fundació i2CAT

AU_partner_9

La Fundació i2CAT és un centre de recerca i innovació que impulsa activitats de R+D+i en l’àmbit d’arquitectures, aplicacions i serveis de la Internet avançada. I2CAT, com a coordinador, és un referent en el sector IOT a nivell tecnològic però també a nivell d’interlocució amb la quàdruple hèlix

Eurecat

Logo_eurecat

Centre tecnològic que té la finalitat de generar coneixement i transferir-lo per impulsar la innovació empresarial. La seva especialització tecnològica es divideix en: Tecnologies Industrials, Tecnologies Digitals i Biotecnologia. Eurecat, és un referent en nous materials i processos industrials.

Leitat

LEITAT és un centre tecnològic amb una llarga trajectòria en gestionar tecnologies per crear i transferir valor social, mediambiental, econòmic i industrial de forma sostenible a empreses i entitats mitjançant la recerca. Leitat, és un referent en nous processos industrials i interfícies ciberfísiques.

Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC)

LOGO_web_irec
Centre especialitzat en activitats de recerca i desenvolupament de tecnologies relacionades amb l’estalvi i l’eficiència energètica i amb energies renovables. IREC, és un referent en gestió energètica, repte clau en els dispositius del futur.
 

Centre de Visió per Computador (CVC)

CVC
CVC és un centre de recerca fundat entre la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona amb la missió de generar coneixement capdavanter i d’excel·lència en el camp de la visió per computador. És referent en processament i anàlisi d’imatge, al igual que el cotxe autònom i connectat.

Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

LOGO_web_upc

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) és una universitat pública, i la seva activitat d’investigació i educació superior es desenvolupa en les àrees de les enginyeries, l’arquitectura i les ciències. La UPC, a través del grup de MCIA és un centre expert en nous dispositius IOT, i WNG és un referent en xarxes sense fils.

Barcelona Supercomputing
Center - Centro Nacional de Supercomputación

LOGO_web_ubsc

El BSC-CNS és el centre nacional de supercomputació. Està especialitzat en computació d’altes prestacions (HPC) i gestionen el MareNostrum, un dels supercomputadors més potents d’Europa. El BSC és líder en processament de dades i arquitectures per l’anàlisi de dades.

Centre Tecnològic Telecomunicacions Catalunya (CTTC)

El CTTC és un centre d’investigació que basa les seves activitats de recerca, tant fonamentals com aplicades, en les xarxes de comunicació, sistemes de comunicació, tecnologies de la comunicació i geomàtica. És un centre de recerca excel·lent en sistemes de comunicacions i aporta tecnologies en l’àmbit de la conducció autònoma.

International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE)

LOGO_web_Cimne
CIMNE és una entitat de recerca creada el 1987 amb l’objectiu de desenvolupar mètodes numèrics i tècniques computacionals per avançar en el coneixement i la tecnologia en enginyeria i ciències aplicades. És un centre referent en analítica de dades.
 
 

Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

LOGO_web_uoc

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) és una universitat acreditada amb docència 100% online a través d´Internet. La UOC i el seu grup WINE té una reconeguda expertesa en IOT, sobretot dispositius de baix volum de dades i consum.

Universitat Pompeu Fabra (UPF)

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) participa en el projecte a través del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC). En aquest projecte, la UPF aporta una reconeguda expertesa en blockchain aplicada a la IOT.

Universitat Rovira i Virgili (URV)

LOGO_web_Rvirgili

La Universitat Rovira i Virgili (URV) és una institució d’ensenyament superior amb centres al sud de Catalunya (Tarragona, Reus, Tortosa) i que té com a objectius prioritaris la docència i la recerca. L’URV aporta el seu coneixement sobre privadesa i seguretat en dispositius i solucions IOT.